Grafisk design - distans

Start:

Vårtermin 2020

11 maj – Sista ansökningsdag 28 april

Hösttermin 2020

15 sept – Sista ansökningsdag 1 sept

6 okt – Sista ansökningsdag 22 sept

3 nov – Sista ansökningsdag 20 okt

1 dec – Sista ansökningsdag 17 nov

Studieort: distans
Studietakt: halvfart
Pris: 13 500:- ink moms

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN.

Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Mer information om utbildningen

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig mer om grafisk design. Kursen fokuserar på de analyser och formgivningsaspekter som är en del av grafisk design. Du får arbeta med grafisk formgivning, typografi, form, färg och layout, samt med inspiration, trend, den kreativa processen och det kreativa flödet.

Kursen passar dig som

…har ett brinnande intresse för grafisk formgivning! Denna kurs passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom just grafisk design.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment

Kommunikation, inspiration, trend, designprocess, branding, koncept och sortimentsplanering.

Upplägg

Denna utbildning är en grundkurs i grafisk design. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på analys och formgivning

Denna kurs fokuserar på de analyser och formgivningsaspekter som är en del av grafisk design. Det går utmärkt att kombinera Grafisk Design med utbildning inom programvaror. Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan till exempel kombinera kursen med vår utbildning i Illustrator.

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt med grafisk kommunikation. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad.

Ansökan

Du kan anmäla dig till utbildningen genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Önskas delbetalning eller faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se.

Har du frågor?

Ring oss på 033-410107 eller maila antagning@nordiskatextilakademin.se