AFFÄRSKUNSKAP 1 - distans

Har du en idé och vill utveckla något själv inom mode, textil, sport eller sko? Vill du starta eget men saknar erfarenhet av företagande? Det här är kursen för dig!


Kursen passar dig som

…inte drivit företag innan, men längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé inom Mode, Textil, Sport eller Sko. Du kanske arbetar i en bransch som du sett har större utvecklingspotential. Kanske nästa steg i karriären är ett eget varumärke, hur gör man? Vi har konkreta råd och under kursens gång kommer vi guida dig individuellt.

Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på företagandet men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver veta mer innan du tar klivet och startar ditt företag i textilbranschen.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment

Vad är ett företag? Hur jobbar en entreprenör? Hur startar du? Vad behöver göras och vad behöver du känna till när du startar ett företag? Affärsidé, svensk och engelsk terminologi, Årsarbetscykler, företagets grundläggande ekonomi. Grundläggande lagar och regler, Vilka bolagsformer finns och vad finns det för fördelar och nackdelar med dem?

Upplägg:

Denna utbildning är en grundkurs i affärskunskap. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator. Vi arbetar via en digital utbildningsplattform med hög sekretess för att du ska få möjligheten att utveckla ditt varumärke.

Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum.

 

Fokus på företagets uppbyggnad och hur du kommer igång med bolaget

Denna kurs fokuserar på de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna starta ett bolag och få specifik kunskap om hur arbetet går till inom textilbranschen. Vi går igenom vilka olika dokument som behöver tas fram och ger rekommendationer om hur du startar

 

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

 

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel inom affärskunskap. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

 

Framtid

Du som vill lära dig mer och komma igång med varumärkesarbetet, produktutvecklingen och produktionen kan gå vidare till nästa steg med Affärskunskap 2 och 3 som fokuserar mer på just din affärsidé och hur den blir verklig. Vi arbetar mycket individuellt med dessa processer och hög sekretess för att utveckla just ditt varumärke.

 

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Affärskunskap 1 - distans

Start: löpande
Studieort: distans
Studietakt: Halvfart
Pris: 13 500:- ink moms

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN.

Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.


ANMÄLAN

Du kan anmäla dig till utbildningen genom att fylla i anmälningsblanketten som finns i knappen nedan och skicka den till oss via post eller mail.

Önskas delbetalning eller faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se.

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se

 

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN! 


ANMÄLAN AFFÄRSKUNSKAP 1, DISTANS - BLANKETTBROSCHYR, AFFÄRSKUNSKAP 1