YRKESHÖGSKOLEUTBILDnING

 

 
INTERNATIONELL design- & produktutvecklare inom sport & funktion, 1 ÅR I ÅRE - ÖPPET FÖR SEN ANSÖKAN! 

Den här specialistutbildningen riktar sig till dig som vill vidareutveckla ditt sport- och outdoor-intresse till ett yrkesliv där du får designa och utveckla sport- och funktionsprodukter. Sport- och outdoorbranschen älskar människor som är passionerade för sin sport! Oavsett om det gäller downhill biking, simning, skidåkning eller ridning så är det du som användare av produkterna som bäst vet hur produkten kan utvecklas för att fungera optimalt. Utbildningen utförs i Åre. 

Ansökan och behörighet

Behörig att söka är du som har svensk gymnasiekompetens eller motsvarande, och som gör ett särskilt förkunskapsprov i form av arbetsprover som skickas in fysiskt eller digitalt i samband med ansökan till utbildningen. Se mer om arbetsproverna nedan. Ett eget intresse och erfarenhet av sport och outdoor krävs också för att man ska kunna tillgodogöra sig utbildningen, därför fäster vi stor vikt vid ditt CV och personliga brev som skickas in tillsammans med ansökan. Den här branschen är byggd av människor som älskar sin sport och sina friluftsaktiviteter, så kom ihåg att beskriva ditt sport/outdoorintresse i ditt personliga brev.

Läs mer om arbetsproverna och utbildningen här.

Meriterande i din ansökan är:

  • Om din gymnasieutbildning hade en textil, design, formgivningsinriktning, sportinriktning, eller liknande
  • Arbetslivserfarenhet inom textil, grafisk design, formgivning, konsthantverk, produktutveckling, sömnad, skrädderi och tillskärning, butiksarbete inom sport- outdoor- eller modebranschen.
  • Om du har gått en eftergymnasial utbildning inom textil, design, formgivning eller liknande
  • På annat sätt än ovan skaffat dig erfarenhet och kompetens relevant för utbildningen och branschen

 

VI HAR ÖPPNAT FÖR SEN ANSÖKAN! 

Ansökan görs via yhantagning.se, klicka på den röda knappen nedan för att komma dit. 

Säkerställ att du har fått med alla handlingar som krävs innan du lämnar in din ansökan! Det finns ej möjlighet att komplettera i efterhand. 

ANSÖK HÄR

 

 

INTERNATIONELL SÄLJARE INOM TEXTIL/MODE/FUNKTION, 400P

Internationell säljutbildning

Ansökning för kursstart HT-20 öppnar den 25 januari 2020.

Utbildningen för dig som gillar kontakt med människor, strategi och ekonomi!

Säljarens roll är bred, och hanterar allt från kundrelationer till entreprenörskap och affärsjuridik. Du får under utbildningen en gedigen branschkunskap inom textil, mode och funktionsprodukter och kompetens att driva säljprocesser utifrån krav på kundnytta. Hållbarhet och långsiktig lönsamhet är några av de färdigheter Du utvecklar under utbildningen, likväl som affärsmannaskap och affärsutveckling. Kombinationen av strategi, ekonomi och relationsskapande är nyckeln till säljarens framgång.

Behörig att söka är Du som har reell kompetens eller svensk gymnasiekompetens. 

Läs mer om utbildningen här. 

Ansök till utbildningen här.

 


 

Kvalitets- och produktionsutvecklare, 400p

kvalitets- och produktutvecklare in om textil

Ansökning för kursstart HT-20 öppnar den 25 januari 2020.

Den här utbildningen passar Dig som vill utveckla företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete. Om Du brinner för miljö och utvecklingsarbete är det här en karriärväg för Dig!

Du får specialiserade kunskaper som ger en överblick över de faktorer som påverkar den textila värdekedjans komponenter och system, om tillverknings- och kvalitetsprocesser, om förutsättningar och arbetssätt i textil handel. Du lär Dig också att göra relevanta produktbedömningar utifrån material och materialblandningar, och hur produktens hållbarhet påverkas av den textila värdekedjan komponenter, system och flöden. 

Behörig att söka är Du som har reell kompetens eller svensk gymnasiekompetens. 

Läs mer om utbildningen här. 

Ansök till utbildningen här.

 


 
INTERNATIONELL DESIGNER INOM TEXTIL, MODE OCH FUNKTION, 400P

internationell designer, textil utbildning

Ansökning för kursstart HT-20 öppnar den 25 januari 2020.

Nordiska Textilakademins designutbildning riktar sig till Dig som vill arbeta som designer och skapa produkter för den allt mer medvetna modekonsumenten. Som designer medverkar Du redan på idéstadiet till textilbranschens utveckling och hållbara arbetsprocesser. Under utbildningen skaffar Du Dig specialiserade kunskaper om formgivning, designprocess och hur du kommunicerar Dina idéer. Du får också kunskaper om och överblick över de faktorer som styr mode och trender idag, olika målgruppers specifika krav och hur man anpassar en kollektion till målgrupp och marknad.

Behörig att söka är Du som har reell kompetens eller svensk gymnasiekompetens. 

Läs mer om utbildningen och arbetsproverna här. 

Ansök till utbildningen här.

 


 

INTERNATIONELL INKÖPARE INOM TEXTIL, MODE OCH FUNKTION, 400P

internationell inköpare inom textil

Ansökning för kursstart HT-20 öppnar den 25 januari 2020.

YH-utbildningen är för dig som vill arbeta inom en dynamisk och världsomspännande bransch där det textila kunnandet är vägen till drömjobbet!

Inköparens ansvar är mångsidigt och det krävs bra känsla för mode och trender. Dessutom ska inköparen ha kunskap för prisförhandling avgöra kvantiteter och förstå varans väg samt välja rätt leverantör i rätt produktionsland. Utbildningen ger också kunskap om olika tekniker inom produktionsprocessen för mode,  textil och funktionsprodukter, samt kunskap och överblick över hållbarhet och miljö, nationella och internationella standarder för kvalitet, miljö och socialt ansvar samt de etiska frågeställningar som uppkommer vid arbete med inköp och upphandling. Utbildningen ger en unik chans till en spännande karriär i branschen!

Behörig att söka är Du som har reell kompetens eller svensk gymnasiekompetens. 

Läs mer om utbildningen här. 

 Ansök till utbildningen här.


 
 

Utbildningens omfattning:

Studieort: Borås

Ansvarig utbildningsanordnare: 

Stiftelsen Proteko, Borås 


ANSÖKAN

Ansökningsperioden för YH-utbildningar med kursstart HT-20 öppnar 25 januari 2020.

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!