YRKESHÖGSKOLEUTBILDnING

 

 

INTERNATIONELL SÄLJARE INOM TEXTIL/MODE/FUNKTION, 400P

Utbildningen för dig som gillar kontakt med människor, strategi och ekonomi!

Säljarens roll är bred, och hanterar allt från kundrelationer till entreprenörskap och affärsjuridik. Du får under utbildningen en gedigen branschkunskap inom textil, mode och funktionsprodukter och kompetens att driva säljprocesser utifrån krav på kundnytta. Hållbarhet och långsiktig lönsamhet är några av de färdigheter Du utvecklar under utbildningen, likväl som affärsmannaskap och affärsutveckling. Kombinationen av strategi, ekonomi och relationsskapande är nyckeln till säljarens framgång.

Sista ansökningsdag är 13 september.

Behörig att söka är Du som har svensk gymnasiekompetens eller motsvarande. 

Läs mer om utbildningen här. 

ANSÖK TILL UTBILDNINGEN 'INTERNATIONELL SÄLJARE' HÄR. 


 

Produktions- och kvalitetsutvecklare, 400p


Den här utbildningen passar Dig som vill utveckla företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete. Om Du brinner för miljö och utvecklingsarbete är det här en karriärväg för Dig!

Du får specialiserade kunskaper som ger en överblick över de faktorer som påverkar den textila värdekedjans komponenter och system, om tillverknings- och kvalitetsprocesser, om förutsättningar och arbetssätt i textil handel. Du lär Dig också att göra relevanta produktbedömningar utifrån material och materialblandningar, och hur produktens hållbarhet påverkas av den textila värdekedjan komponenter, system och flöden. 

Sista ansökningsdag är 13 september.

Behörig att söka är Du som har svensk gymnasiekompetens eller motsvarande. 

Läs mer om utbildningen här. 

ANSÖK TILL UTBILDNINGEN 'PRODUKTIONS- OCH KVALITETSUTVECKLARE' HÄR.

 


 

INTERNATIONELL DESIGNER INOM TEXTIL, MODE OCH FUNKTION, 400P

Ansökan till denna utbildning är stängd och öppnar åter 2019. 

Nordiska Textilakademins designutbildning riktar sig till Dig som vill arbeta som designer och skapa produkter för den allt mer medvetna modekonsumenten. Som designer medverkar Du redan på idéstadiet till textilbranschens utveckling och hållbara arbetsprocesser. Under utbildningen skaffar Du Dig specialiserade kunskaper om formgivning, designprocess och hur du kommunicerar Dina idéer. Du får också kunskaper om och överblick över de faktorer som styr mode och trender idag, olika målgruppers specifika krav och hur man anpassar en kollektion till målgrupp och marknad.

Sista ansökningsdag är 21 maj. 

Behörig att söka är Du som har svensk gymnasiekompetens eller motsvarande. 

Läs mer om utbildningen här. 

Ansök till utbildningen 'internationell designer' här. 

 


 INTERNATIONELL INKÖPARE INOM TEXTIL, MODE OCH FUNKTION, 400P

Ansökan till denna utbildning är stängd och öppnar åter 2019.

YH-utbildningen är för dig som vill arbeta inom en dynamisk och världsomspännande bransch där det textila kunnandet är vägen till drömjobbet!

Inköparens ansvar är mångsidigt och det krävs bra känsla för mode och trender. Dessutom ska inköparen ha kunskap för prisförhandling avgöra kvantiteter och förstå varans väg samt välja rätt leverantör i rätt produktionsland. Utbildningen ger också kunskap om olika tekniker inom produktionsprocessen för mode,  textil och funktionsprodukter, samt kunskap och överblick över hållbarhet och miljö, nationella och internationella standarder för kvalitet, miljö och socialt ansvar samt de etiska frågeställningar som uppkommer vid arbete med inköp och upphandling. Utbildningen ger en unik chans till en spännande karriär i branschen!

Ansökan är nu stängd för kursstarten HT-18. Stort tack till alla sökande för ert engagemang!

Behörig att söka är Du som har svensk gymnasiekompetens eller motsvarande. 

Läs mer om utbildningen här. 

ANSÖK TILL UTBILDNINGEN 'INTERNATIONELL INKÖPARE' HÄR.


 

 

Utbildningens omfattning:

Studieort: Borås

Utbildningsnummer pågående YH-utbildning: 201140170

Ansvarig utbildningsanordnare: 
Stiftelsen PROTEKO, Borås 


ANSÖKAN

Ansökningsperioden för YH-utbildningar med kursstart HT-18 öppnar i februari. Länkar till ansökningsprocesserna finns här intill. (Scrolla upp om du surfar från mobilen).

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!