AFFÄRSKUNSKAP 2, VARUMÄRKET OCH PRODUKTEN - BORÅS

 

Kursen passar dig som

…drivit företag innan, men längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé till färdig produkt inom Mode, Textil, Sport eller Sko. Du kanske jobbar i en bransch där du sett har större utvecklingspotential. Kanske nästa steg i karriären är ett eget varumärke, hur gör man? Vi har konkreta råd och under kursens gång kommer vi guida dig individuellt.

Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på hur man bygger ett varumärke med en tydlig affärsplan och affärsmodell men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver veta mer innan du tar klivet och förverkligar dina idéer. 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar. 

Förkunskaper

Du behöver ha grundläggande kunskaper om hur ett företag fungerar och vad de olika bolagsformerna syftar till. Du har kanske läst vår Affärskunskap 1 Grund eller motsvarande kurs inom starta. Du har en idé och är redo att fokusera på Varumärkesarbetet och dina kommande produkter. 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer. 

Kursens huvudmoment

Vad är ett varumärke? Varumärkesplattform, Affärsplan, affärsmodell, produktens väg genom hela värdekedjan. Grundläggande företagsekonomi. Kalkyleringsmodeller för prissättning. Kommunikation med fokus på förhandling och avtal. Hållbar utveckling. 

Upplägg 

Denna utbildning är en fortsättningskurs i affärskunskap. Kursen består av 8 stycken fysiska träffar i Borås. Du tillsammans med kursledare och andra deltagare i kursen kommer under dessa träffar få både handledning och föreläsningar. 

Fokus på varumärkets uppbyggnad och din affärsplan

Denna kurs fokuserar på de kunskaper du behöver för att kunna förverkliga din idé om ett varumärke/produkt och få specifik kunskap om hur arbetet går till inom textilbranschen. Vi går igenom vilka olika dokument som behöver tas fram och guidar dig individuellt genom arbetet. 

Du som vill lära dig mer och komma igång själva produktutvecklingen/produktframtagningen och starta provproduktion kan gå vidare till nästa steg med Affärskunskap 3 som fokuserar mer på just din produkt och hur du får igång produktionen, hittar produktion. Vilka aspekter måste man tänka på när man lägger produktion i olika länder. Vilka kulturella hänsyn behöver tas. Naturligtvis fortsätter vi med hållbarutveckling i Affärskunskap 3. Vi arbetar mycket individuellt med dessa processer och hög sekretess för att utveckla just ditt varumärke.

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel inom affärskunskap. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

 

AFFÄRSKUNSKAP 2, BORÅS

Start: 14 september 2017
Studieort: distans
Studietakt: Halvfart
Pris: 30 000:- ink moms

 

Utbildningen kan delbetalas. Kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se om delbetalning önskas.


Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN.
Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

 

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se