SENASTE NYHETERNA


 

Pressrelease Juni 2017


Proteko utbildning och Nordisk Designskola byter namn till Nordiska Textilakademin


Nordiska Textilakademin är det nya gemensamma namnet för tidigare Proteko utbildning och Nordisk Designskola. Syftet är att med ett tydligt namn, på bred front erbjuda yrkesutbildningar som textilbranschen efterfrågar. Stiftelsen Proteko är ägare till Nordiska Textilakademin och arbetar fortsatt vidare med sitt uppdrag att utveckla textilbranschen.


Proteko och Nordisk Designskola har vardera 30 års erfarenhet av utbildningar som bidrar till textilbranschens utveckling och lönsamhet. Nu samlas all kunskap från de båda utbildningarna i det nya varumärket.


Nordiska Textilakademin har som målsättning att vara den utbildningsverksamhet i Sverige som tillgodoser alla de yrkesutbildningar som den textila branschen efterfrågar. Nordiska Textilakademin tillhandahåller idag en mängd olika utbildningsmöjligheter som textilbranschen behöver inom ett antal områden; inköp, design, kvalitet, hållbarhet, sälj och CSR som några exempel. Tillsammans täcks utbildningsbehovet från design till färdig produkt.


-Vi vill att utbildningar inom Nordiska Textilakademin ska vara tillgängliga, flexibla och individuella. Det är hög tid att göra kvalificerad yrkesutbildning tillgänglig för alla, säger Christian Lundell, VD för Nordiska Textilakademin.


Företag i branschen ropar efter yrkeskunniga och välutbildade personer. Därför vill Nordiska Textilakademin lyfta textilbranschens utveckling i Sverige samt yrkesutbildningar inom området, vilket innebär att utbilda medarbetare som kan bidra till företagens lönsamhet.


-Ordet skräddarsytt är framtiden för personer som vill gå vidare inom sina yrken för att hänga med i den värld vi lever i, som ständigt förändras och som ständigt ställer nya krav, säger Minna Engström Heino, kreativ ledare på Nordiska Textilakademin. Vårt samarbete med näringslivet erbjuder en textilutbildning som är förankrad i verkligheten.


För kontakt och mer information:
Christian Lundell, VD, Nordiska Textilakademin tel: 0739-60 26 26
Minna Engström Heino, kreativ ledare, Nordiska Textilakademin, tel: 0705-13 06 75


Den svenska modebranschen är ungefär lika stor som trävaru- och pappersindustrin med en omsättning på ca 300 miljarder kronor och mer än 58 000 anställda 2015. Omsättningen har ökat med över 9 procent varje år sedan 2011 så rapporten ”Modebranschen i Sverige – Statistik och analys” togs fram första gången . Modebranschen står för 11 procent av Sveriges totala export.

 

 


Fristående utbildning med löpande antagning

I september 2017 startar vi fristående utbildningar inom design, kvalitetstekniker och tekniskt säljare inom funktionell textil. Vi tar emot ansökningar till dessa utbildningar fram t o m kursstart. Här kan du läsa mer om våra olika utbildningar. 


ÖPPET HUS - SAVE THE DATE!

Vi kommer att ha flera öppna hus under våren 2017 på Nordiska Textilakademin. Den 27 januari har vi det första. Titta in på våra föreläsningar, träffa studievägledare, och passa på att visa eller få hjälp med din portfolio, CV och personligt brev!

 

Vårens alla Öppna hus: 27 januari, 28 februari, 28 mars, 25 april. Datum för sommar och höst kommer. 

Varmt välkommen att besöka oss!


 

KURSSTARTER VT-17

Hållbar textil utveckling

Kursen i Hållbar textil utveckling startar på grundnivå den 1 februari, och på avancerad nivå den 23 mars. Klicka på länkarna för att läsa mer om respektive kurs och anmälan. 


GRUNDLÄGGANDE DESIGNUTBILDNING SAMT INTENSIVUTBILDNING

Den 27 februari 2017 startar dels vår Grundläggande designutbildning på halvfart, 2 terminer och våra Intensivutbildningar inom Sportdesign och Modedesign, 2 terminer. Den grundläggande utbildningen passar dig som vill ha en bra grund för fortsatta studier inom design eller andra estetiska områden. Kanske är du redo att ta nästa steg i karriären eller vill byta inriktning? Då är detta utbildningen för dig! 

Intensivutbildningarna är för dig som har erfarenhet från branschen eller har gått en grundläggande designutbildning hos oss eller på annan skola. Utbildningen är intensiv, med handledda föreläsningar och seminarier i våra lokaler på Textile Fashion Center i Borås. Klicka på länkarna ovan för att läsa mer om varje utbildning och antagningskrav. 

Ansökan grundläggande design 2 terminer

Ansökan intensivutbildning modedesign 2 terminer

Ansökan intensivutbildning sportdesign 2 terminer


 

DISTANSKURSER HOS NORDISKA TEXTILAKADEMIN

Vecka 7 2017 går första kursstarten för vårterminens distanskurser. Vi erbjuder kurser inom modedesign, grafisk design, designprocessen, sportdesign och modehistoria. Oavsett om du saknar tidigare erfarenhet eller redan jobbar inom branschen och vill fortbilda dig inom ett visst område, är detta utmärkta kurser för dig! Alla våra distanskurser ger dig på kort tid gedigna, grundläggande färdigheter inom det aktuella området. 

Våra distanskurser kombinerar friheten av att disponera din tid och lägga upp ditt eget arbete, med tryggheten av stöd och handledning från våra lärare som alla arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt respektive område. Kurserna är speciellt framtagna för att du ska ha möjlighet att jobba eller studera parallellt. De har stark verklighetsanknytning och är utvecklade i nära samverkan med branschen.

Distansutbildningarna omfattar en hel del teori, men tyngdpunkten ligger på praktiska uppgifter som triggar kreativitet och formkänsla. Vi arbetar med den bakomliggande kreativa processen och det kreativa flödet. 

 

Vårens starter är: v7, v10, v13, v16, v19.

Behörighet: Ingen förkunskap krävs

Kursavgift: ord.pris 2017  13 500:-  ink moms.

Omfattning: ca 20 veckor / 6 kursbrev

Anmälningsblanketten hittar du här. 


 

STUDION ÅRE - EN KREATIV ARBETSPLATS FÖR KREATIVA FÖRETAG! 

Den 18 januari 2017 slår vi upp portarna till Studion Åre, en designstudio för kreatörer. Här kommer du att kunna göra workshops, jobba med Pantone-färgkartor, använda maskinparken mm. Boka hela Studion för workshops och kundevent, boka trendportalen för att ostört inhämta inspiration eller boka en arbetsplats och inspireras av utsikten mot Åresjön och livet på Campus.

 

Ordinarie priser ex moms:

Helårskort: 5000:-

Halvårskort: 3000:-

Kvartal: 1600:-

 

 Anmäl ditt intresse till are.studion@nordiskatextilakademin.se

 

SAVE THE DATE! LOUNGEN I BORÅS – EN LÄTTILLGÄNGLIG ARBETSPLATS I KREATIV MILJÖ

Den 26 januari 2017 öppnar vi Loungen, designstudio och drop-in-kontor för dig som vill arbeta i en kreativ miljö mitt i Textile Fashion Center. Här kommer du att kunna göra workshops, jobba med Pantone-färgkartor, söka information i trendportalen mm. Boka hela eller delar av Loungen för workshops och kundevent, boka trendportalen för att ostört inhämta inspiration eller boka en arbetsplats och inspireras av utsikten mot House of Knowledge och ta del av pulsen i Textile Fashion Center.

Mer information om priser kommer! 

 

Anmäl ditt intresse till info@nordiskatextilakademin.se