VÄLKOMMEN TILL nordiska textilakademin!

En del av stiftelsen Proteko

Vårt samarbete med näringslivet ger dig en textil utbildning som tar dig längre.

Nordiska Textilakademin är det nya gemensamma namnet för tidigare Proteko utbildning och Nordisk Designskola. Syftet är att på bred front erbjuda yrkesutbildningar som ger den textila kompetensen som branschen efterfrågar.  Stiftelsen Proteko är ägare till Nordiska Textilakademin och arbetar vidare med sitt uppdrag att utveckla textilbranschen. Nordiska Textilakademin har 30 års erfarenhet av utbildningar av att utveckla lönsamheten i den svenska textilverksamheten.

Nordiska Textilakademin har som målsättningen att vara utbildningsföretaget i Sverige som tillgodoser alla de utbildningar som den textila branschen efterfrågar. Tillsammans täcks utbildningsbehovet från design till färdig produkt.

Företag i branschen ropar efter yrkeskunniga och välutbildade personer. Därför vill Nordiska Textilakademin lyfta textilbranschens utveckling i Sverige samt yrkesutbildningar inom området, vilket innebär att utbilda medarbetare som kan bidra till företagens lönsamhet.

Nordiska Textilakademin tillhandahåller en mängd olika utbildningsmöjligheter som textilbranschen behöver inom ett antal områden; inköp, design, kvalitet, hållbarhet, sälj och CSR som några exempel.

Våra ledord är tillgängliga, flexibla och individuella. Vi arbetar för att göra kvalificerad yrkesutbildning tillgänglig för alla. Ordet skräddarsytt är framtiden för personer som vill gå vidare inom sina yrken för att hänga med i den värld vi lever i, som ständigt förändras och som ständigt ställer nya krav. Därför är utbildningarna som vi erbjuder det skarpa sättet att gå vidare.

Textil är den tredje största näringen i Sverige med en omsättning på 300 miljarder kronor. De senaste åren har omsättningen ökat med över 15 procent varje år sedan Swedish Fashion Council (tidigare Moderådet) började mäta. Textil står för 11 procent av Sveriges totala export.

STUDIEBESÖK HOS NORDISKA TEXTILAKADEMIN

Nyfiken på våra kurser och utbildningar, vårt arbetssätt och hur vardagen ser ut som student hos oss? Boka ett studiebesök! Vi tar gärna emot både grupper och privatpersoner, skolor, organisationer och företag.

Beroende på era intresseområden berättar vi ingående om vår verksamhet och utbildningsutbud, behörighetskrav och antagningsprocesser för olika utbildningar och kurser. Vi visar er runt i våra lokaler och svarar på era frågor, och ni får titta in till pågående seminarier och föreläsningar som studenterna har. Har ni gott om tid annordnar vi gärna en workshop bara för er, i samband med studiebesöket.

Kontakta oss på 033-410107 eller info@nordiskatextilakademin.se för att boka. Välkomna!