Heidi Lange, tidigare student- designassistent på H&M

Varför valde du just Nordisk Designskola?

Att det blev just Nordisk Designskola berodde på att det är enda skolan i Norden som har en skodesignutbildning, samt att det är en intensiv och komprimerad utbildning som samarbetar i projektform med företag i branschen.

Vad gör du nu?  Beskriv ditt jobb och dina arbetsuppgifter. 

Idag jobbar jag som skodesignassistent på H&M. Jag designar herrskor. I mina arbetsuppgifter ingår att skapa nya produkter och göra utvecklingar av existerande produkter. Jag är delaktig i design- och utvecklingsprocessen och assisterar vid avprovningar, uppdaterar skisser, översikter och färgkartor samt trendspanar. Det är viktigt att ha ett tydligt kundfokus och kunna tänka på helheten i kollektionen.

Beskriv tiden på skolan!

Min tid på skolan var intensiv. Vi höll högt tempo och fick lära oss mycket på kort tid. Men jag gillade det höga tempot och alla roliga utmaningar.

Vad av det du lärt dig på skolan har du mest nytta av nu i arbetslivet?

Att tro på sig själv och att man kan bli mer än man tror. Att i alla sammanhang alltid göra sitt bästa och vara professionell i sina kontakter, både internt och externt. De faktiska kunskaperna väger inte alltid tyngst utan din personlighet är minst lika viktig. Var nyfiken! Ställ frågor och ta in all kunskap du kan få. Allt detta tillsammans med din kreativa personlighet gör dig till en fantastisk arbetskraft för din framtida arbetsgivare!

 

 

TINA MUNTHER, TIDIGARE STUDENT- DESIGNER PÅ ODD MOLLY

Vad hände efter skoltiden och vad gör du nu? 

Efter mitt år på Nordisk Designskola fick jag jobb på Abecita och designade deras badkläder och underkläder under flera år. Efter det hamnade jag av en slump i Istanbul och arbetade där för två olika företag och designade jersey och stickat, en oerhört berikande erfarenhet.

Beskriv ditt jobb och dina arbetsuppgifter

Min arbetsuppgift för tillfället är att designa och utveckla jersey- sortimentet från idéstadiet till färdig kollektion. Innan det var jag med och startade upp och designade Odd Mollys första home-kollektion “Couch Lovers Unite”. Vi arbetar i flera mindre team som är uppdelade per kvalité/produktgrupp och består av designer, inköpare och mönsterkonstruktör.

Vad av det du lärt dig på skolan har du mest nytta av nu i arbetslivet?

Nordisk Designskola har definitivt haft en betydande roll för mig. Utbildningen gav mig en bra grund att stå på och genom att stor del av utbildningen bestod av riktiga projekt knutna till företag så kändes övergången från studier till att komma ut i arbetslivet naturlig. Det var även via skolans kontakter som jag fick mitt första jobb som designer.

MAGNUS PERSSON, TIDIGARE STUDENT- PRODUKTCHEF PÅ CUBUS

Vad gör du nu?

Jag jobbar som produktchef på Cubus herravdelning och har även ansvar för avdelningarna accessoarer och underwear, barn. Jag är ansvarig för utvecklingen av våra kollektioner, kampanjer och omsättningstillväxt, från idé till färdig produkt i våra 290 butiker. 

Vad är det viktigaste du lärt dig på Nordisk Designskola?

Nordisk Designskolas styrka tycker jag är det kommersiella tänket och arbetet direkt mot företag. Det hjälpte otroligt mycet för att snabbt komma in på arbetsmarknaden och direkt förtå sättet att arbeta. 

Att få vara kreativ under sin utbildning är en självklarhet, men att lyckas inrikta kreativiteten på det sätt Nordisk Designskola gör är väldigt ovanligt och väldigt bra!

BERTIL SJÖSVÄRD, VD MOUNTAIN HORSE- OM ATT rekrytera FRÅN NORDISK DESIGNSKOLA

Beskriv Mountain Horse

Mountain Horse är ett företag som specialiserat sig på att ta fram högvärdig funktionell ridkonfektion och fotbeklädnad.  Vi är ett passionerat gäng av ryttare och friluftsmänniskor med prestanda och funktion i blodet. Detta blandat med 25 års existens och en världsmarknad på över 30 olika länder utanför Sverige gör att vi alla är stolta ”Mountain Horsare”. 

Varför anställa designers från Nordisk Designskola?

De har alla som regel hög kompetens och kunskaper som matchar dagens mjukvara,  mode, trender, teknik och tempo.

Beskriv skolan lite kort utifrån din synvinel

En tillförlitlig källa att rekrytera från till våra två utvecklingsavdelningar; textil- och fotbeklädnad.