YRKESHÖGSKOLEUTBILDnING:
INKÖPARE INOM TEXtIL, MODE OCH KONFEKTION

YH-utbildningen är för dig som vill arbeta inom en dynamisk och världsomspännande bransch där det textila kunnandet är vägen tilll drömjobbet.

Inköparens ansvar är mångsidigt och det krävs bra känsla för mode och trender. Dessutom ska inköparen ha kunskap för prisförhandling avgöra kvantiteter och förstå varans väg samt välja rätt leverantör i rätt produktionsland. 

Utbildningen ger en unik chans till en fantastisk och spännande karriär i branschen. Kombinationen av teoretiskt lärande och chansen att praktiskt prova dina kunskaper under LIA ger dig stora konkurrensfördelar på vägen mot arbete. Nordiska Textilakademin stora nätverk inom branschen ger dig även goda möjligheter att bygga upp ett starkt kontaktnät för framtiden.

Under utbildningen görs flera intressanta studiebesök, bland annat Modemässan i Köpenhamn.

Detta är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med inriktning på mode, textil och konfektion där kursinnehållet är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov. Utbildningen ger god kompetens och praktisk erfarenhet av arbetet på ett företag inom branschen. 

 

 I slutet av januari räknar vi med att få beslut från Yrkeshögskolemyndigheten på vår ansökan att fortsatt bedriva utbildningen Inköpare inom Textil, Mode och Konfektion som en YH-utbildning. Beslutet från myndigheten påverkar både nästa ansökningsperiod, och kraven för behörighet. 
 

 

Nästa ansökningsperiod är preliminärt till våren 2018 (ca 1 februari till 30 april) för Inköpare inom Textil, Mode och Konfektion. Utbildningen startar då september 2018.

 

Behörig att söka är Du som har gymnasieexamen, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik.

 

Utbildningens omfattning:

Studieort: Borås

Utbildningsnummer: 201140170

Ansvarig utbildningsanordnare: 
Stiftelsen PROTEKO, Borås 


 ANSÖKAN

Ansökningsperioden för Inköpare inom textil, mode och konfektion med kursstart HT-18 öppnar i februari. Länk till ansökningsprocessen eller ansökningsblankett kommer då att finnas här.

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se